Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Thursday, December 23, 2010

balik kampong

wow wow wow balik kampong..
hehehe.. bumyi cam best ja kn??
hehehe
xde la..
best sbb xda kelas ja.. cuti sseminggu..
tapi,, assaimen menggunung gamak banyaknye..
haih.. xrase langsung cuti ni.. da la lepas habis cuti nnti ade mid term test lagi..
aduh.. cuti ke ni? =,='


tapi apepon.. cuti tu mmg la satu anugerah yg x terhingga punye nikmatnye.. mane xnya, kalo dok kat UiTM ni,, mmg la x pnahnye nk ckop tgan buat kerja..kadang tu rase mcm tangan ni ade lapan je smpai nk kene siapkn assignment ja keje nye..so, bile balik ni..cm release la cket.. lagi2 xde kelas library.. xke nikmat namenye tu??? (ana da kate da cuti itu adelah anugerah) Jadi bersyukurlah dgan ape yg ade nih.. dgn sekelumit masa dan kesempatan,, walau x panjang mane,Sujud dan syukurlah kpd Allah sbb ade lagi ruang untuk bernafas..

dan ofcoz.. cuti2 jgn lupe siap kan assignment yg menggunung tu..
tp ni banyak sgt.. kalo nk compare ngan keje yg aku ade tu sikit ja..xsmpai ni.. so bersyukur la..

kpd kawan2 yg xdpt cuti tu,, rileks r... nnti cuti gak.. blom masenye ja.. n kpada saudari Zinnirah yg nun jauh kat Turki tu.. ana nk balik kampong dulu.. hehehe : ) dok kat Turki tu blaja btol2.. n kat kawan2 yg kat matriks lak,, studi dulu.. nnti2 bila da cuti tu balik la..  hehehe..


p/s:selamat belajar kpd kawan2 yg xbercuti.. n selamat bercuti kpd kawan yg bercuti.. ade mase bertemu lagi..






Tuesday, December 21, 2010

pa dia ntah..???

Ana: weyh aji.. cmne nak sambung kpale kucing yg putus ni??
Aji: Pakai gam.

p/s: karut ja..

Friday, December 17, 2010

Renovation..!!

salam,, err.. posting kali ni pon xdak pa sgt..
juz suke2 ja..
currently still lagi x brapa nk ok sgt.. 
but it's better la..

emm..juz nk mntak maaf skali lagi sgt2.. 
sbb skarang ni mood xbrape nk ok la..
kadang2 tu tyme ok tu ok la..
kadang tyme angin xbape nk btol smue nk dimarahnye..

n ari ni ramai yg tanye.. 
nape x puase ari ni.. ??
bukn x nk puase,, tp,, err..
entah la..
sbb mmg nk wat ape pon xde mood..
mmg sgt2 x de mood..
sorry guys.. bkn xmo join korg..

dan skali lagi
ana mntak maaf gila2.. 
atas segala kesulitan yg ade..
Skarang ni tgah nk menguatkan hati yg lemah..
tgah nk menebalkan iman yg nipis..
tgah nk menampal luka di hati..
tgah meneguhkan hati yg xgoyah..
tgah nk membaiki hati yg rosak..
tgah nk memperbaik diri..
mintak smua leyh paham..

renovate ati..
thanks..


p/s: emm.. tima kasih kpada yg menyokong.. dan terima kasih kpd yg mendorong..
dan kpada yg menagih janji..InsyaAllah ana tunaikan dalm mase terdekat..

Tuesday, December 14, 2010

penatla.....

haih,,
tension tahap ape je dah ni,, xtaw nk describe..
sbbnye??
xtaw..
mule2 ingatkan membe2 sorg tu yg pelek,,
sbb die kate ana mcm da berubah gile..
da x seramah n semesra dulu..
ye ke??mule2 mcm x caye je die ckp, tp lpas tu makin ramai yg ckp gitu, nmpaknye btol la tu..
my bad,, yela.. ana mane la nk nampak salah sendiri kan..
tapi.. antara komen yg ana dapat :-

-muke xbersemangat langsung
-susah gile nk tengok ana senyum
-xramah cm dulu
-sombong
-xceria langsung
-serabut
-mcm x mnat studi la
-da mcm org ilang bini ja
-moody la..
-hape la..

dan yg ana terase gile perubahan,, ana da start gile main game kut.. padahal bnde tu da lame tinggal..maksudnya,, da la ana xda mood studi, pastu men games ja..gaye cm nk lingkup ja..
ana rase la kan,, mcm nak amik cuti satu sem, pastu pi la bejalan mane2.. sgt2 serabut even xtaw mane hujung pangkalnye..arrgghh...!!!
nak cuti, nak rehat, nk pi jalan...
dulu rase cm bile duduk kedah ni kire da ok la.. kadang2 kalo rase mcm x ok tinggalkan selangor dan duduk di kedah adelah pilihan yg baik,, but now,, ana rase cam ana duduk kat mane2 dalam malaysia ni still rase x selesa ja.. nak pi oversea la.. nk release tension yg xtaw hujung pangkal..

tapi,, yg ana perasan sgt la.. sakrang ni ana nk pegi masjid pon jarang..surau pon walau da dekat gile dgn bilik,, still rase malas ja.. even nk jadi imam dalam bilik pun rase nk xnk ja..mungkin itu puncanya..ana yg menjauhkan diri dari tuhan.. ana yg dah lupa diri.. tu yg hidup pon jadi x btol ja..

lastly,, sorry guys kalo ana ni mcm xbtol ja.. mmg tgah x btol pun ni..tapi insyaAllah ana cube perbaiki dalam mase terdekat ni..




sbb ana ni pemalu,, so ana mntak tolong tikus kiut ni mntak maaf kat korang..ok x???

p/s: I'LL be back..

Sunday, December 12, 2010

lalala...

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu..

hehehe.. bukn nk ceramah, saje berblogging pagi2 buta ni..sbb kelas xda.. jadi saje ja nk abiskan mase..

currently langsung xda mood nk studi.. hujung minggu ni pon marathon games je..start dari khamis smpai la pagi jumaat maen call of duty ja.. da abis pon smue mission,, la ni tgah maen NFS: most wanted lak.. da smpai blacklist 9 da pon.. yg peleknye,, rase macam da lame ana dok tinggal games ni smue,, suddenly ja ana trse nk maen balik.. dan dlm mase yg same ana malas sgt2 nak studi.. tu yg masalah sgt2.. 

makin hari hidup ni dirasakn makin pelik,, makin banyak yg kita belajar, makin banyak yg kita x paham(sbb mase lerture slalu maen)
makin banyak kita usaha, makin banyak masalah yg datg..makin ramai kawan yg ade,, makin pening kpale dibuatnye.. masing2 nk dijaga hati,, tapi kadang2 tu diri sendiri pon nk kene jage jugak,,

but the most worst even is when someone misunderstand us..tolongla.. ana da penat.. xkan la nk kene ckp satu2 kut.. paham2 sendiri la.. ana pon da besar korang pon da besar.. so pandai2 la pikir.. even masing2 nk jage hati.. xperlu lah sampai melukakn hati org laen kn.. ntah la,, malas nk pikir.. :}

err,, dan ofcoz bile masuk U ni kawan bertamabah kaw2 punyer ramai,,n bile kawan kawan da ramai gile so mcm2 la name yg dapat,, syeikh al-fadhil ust. Amran 'yg suci'.. hahaha.. mcm pelik kan bunyinye??? tp tu la name2 gelaran yg di'combine'kn..
xksah org nk panggil pa,, yg penting ana jadi diri ana..

wassalam..
ni bukan novel jiwang tangkap leleh,, ni novel banyak pengajaran..
sokonglah industri novel tempatan..
maju hlovate untuk negara.. wakakaka


p/s:err.. sesape,, nnti kalo novel Hlovate yg baru da kuar gitau  eh.. emm.. sbb nk belikan untuk someone yg ana da janji nk belikan smue buku hlovate.. :p

Friday, December 10, 2010

warkah dari utara terbang ke selatan..

emm,, ofcoz r first skali start ngan assalamualaikum
entri kali ni xde pape pon..
juz sepucuk surat untuk sorang kawan yg mcm dalam kesusahan..
(sebenarnye x komfem pon die tgah wat pe.. agak2 je la)

ana sebenarnye serba salah,, sama ade nk call die tanye khabar ke x,,
atau paling tidak msg die mungkin untuk ucap tahniah sbb dapat result gemak..
tp yg ana dpt taw,, baru2 ni die mcm agak tension,, sbbnye.. ade la masalah dalam bilik die sndiri..
ana kalo dalam bilik ade masalah pon tension gak..
cume pe yg ana harap die leyh sabar n jgn la tension sgt2..
sabar je.. tinggal satu sem je pon kat matriks tu.. lpas tu da..
abis crite..
xtaw la nk wat pe da.. cume boleyh risau jaoh2 je..
harap sgt awak baik2 je..
wassalam..

sebenarnye nk anta pakai merpati tp susah nk carik..
post je la kt blog ni..

p/s: ingat nk pegi sane naik bas tp nnti mcm kene halau ja..



Monday, December 6, 2010

salam maal hijrah..

salam maal hijrah untuk sahabat handai,muslimin serta muslimat sekalian..
Dgn ini, ana selaku penilis Blog Coretan Siswa,
mengumumkan bahawa sambutan maal hijrah,
 jatuh pada 7/12/2010 bersamaan 1 muharam 1432,
dgn itu,saudara dan saudari digalakan untuk membaca doa akhir tahun selepas waktu asar dan doa awal tahun pada selepas masuk waktu maghrib.




Doa Akhir Tahun  dibaca  3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk
waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah




Doa Awal Tahun  dibaca 3 kali  selepas maghrib pada malam satu Muharram.




kalo da malas sgt pon nk pegi surau join program maal hijrah tu.. cukupla bace doa ni.. sekurang- kurangnya kita memulakan tahun baru dgn sesuatu yg barakah.... : )


ni gamba org tengok anak bulan..
tapi bukan gamba ana ni..
sekadar hiasan : )

p/s: ana pon sebenarnye malas gak nk pegi surau tu.. hehehe


Saturday, December 4, 2010

Pa Dia!!????

thriller habis ni..!!
mane xnye.. da la tgah2 malam..
xpnah2 nye jadi mcm ni..
sbb ana pn mmg jarang kluar malam2...
tapi mmg sgt suspen,,
malam tadi lepas tolong ustaz Hadi kemas rumah beliau, ana dgn sohabat laen kluar makan dgn ust Hadi sekali,
kluar dari uitm dalm pkol 12 malam gitu la lbey kurang,, saje kluar minum2 ustaz blanje..
yg jadi suspen nye,, mase nk balik, da dekat da dgn pagar UiTM, ade la mamat ntah dari mane berdiri tepi motor,, sambil tangan die pegang lampu,, ana da rase x sedap ati je..
bile kerete yg kami naek tu lalu tepi laki tadi tu, die tros naek motor,kejar kami..
PA DIA!!??? tetibe je nk men keja2 tgah2 malam pe kene mamat ni.. ni da kes berat ni.. kpale ana pon da pikir macam2 da.. dalam hati ana da siap niat kalo jadi pape mmg ana kluar segala mcm silat yg ade ni,, tapi  nasib bek la tyme tu da dekat sgt dgn pagar uitm.. bile belok nak masuk gate tu usha jugak org yg follow tu.. die tros je tapi die still pandang kereta yg kami naek,, Fuhh,, mmg cuak.. kut kene pukau ke tadi naya ja,, zaman skarang ni bukan boleyh percaya sgt org ni.. kalo nmpak org tepi2 jalan tu biarkan je pon xpe...


bayangkan kalo ade org kejar ko naek motor malam2..
tapi tadi die naik kapcai ja..
p/s: lepas kejadian tadi ana tros demam,,, haih.. bala2,,

Wednesday, December 1, 2010

; )

paling seronok dalam hidop kalo kite dat ape yg kite harapkan,,
tapi bkan sng untuk dpt mcm ape yg kite harapkan,,
ana sendiri selalunya jarang dapat ape yg btol2 dinginkan,,
tapi ketahuila bahawa ALLAH sdg merancang sesuatu yg lebeh baik untuk kite,,
maka bersyukurla mereka yg mendapat apa yg dihajati..
dan bersabarla bagi mereka yg tidak..
kerana sesungguhnya ALLAH mengetahui ape yg terbaek buat kamu..



p/s:tahniah sbb dapat pointer bagus...