Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Saturday, May 28, 2011

cerita balik Merbok.

Assalamualaikum...
haha.. agak2 korang la.. ape crite balek merbok kali ni??
komfem2 la tragis gile.. mcm biase la.. ade je yg x kene..
hehe..

start cite mcm biase la..bangun awal pagi dari umah n ana sampai ke klang sentral jam 6 pagi..

\

da sampai pon klang sentral dan dapat pon beli tiket pkol 9 pagi.. dgan harapan smuenye lancar sbb biase kalo pagi x banyak sgt songehnye..

tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu,, bas tetap x sampai2.. jam dah pkol 9.00 pagi dah.. xjugak sampai.. mungkin lewat sikit kut.. sbb hujan agaknye..


tunggu punye tunggu mase tu mcm lambat je gerak..
9.05
9.10
9.15
9.30
9.40

aih.. ni melampau r nk lambat sampai 40 minit, so ana pg la tanye kat kaunter beli tiket tu, n pakcik tu ckp kejap lagi bas sampai.. hujan lebat+ ade accident kat mane ntah bus lambat sikit..
9.55 bas yg ana tunggu da sampai pun akhirnye.. lega sikit.. walaupun agak touching r dgn pakcik bas tu kan.. 
rase macam nk je aku libas bas tu dengan capoera ke xpon side kick pon leyh gak kan.. tp naseb baik pakcik yg jage kaunter tu dtg balik mntak maaf personal dgn ana.. sejuk seket ati..
10.15
bas da jalan..
lpas tu mcm selalu jugak la.. sampai penang trap kat trafik jam n pkol 5 lebeh baru sampai ke sg. Petani..

dan yg best adelah part yg dihalang pak guard sbb xdapat kolej dan dihantar ke KTU..atau lebeh tepat lagi disuruh pergi bersama pakcik teksi.. bukan nk tolg hantarkan.. xpasal2 kene charge lebeh.. haish.. mmg la smue mcm nk kene libas je hari tu..


ni la tembok dpan KTU..
tempat tinggal sementare ana sekarang ni.. nampak mcm best.. tp susah sikit nk carik makan..
(I'm starving rite now..)

that's how I start my final sem in UiTM Mebok..

p/s: rase mcm still nak wat law untuk jadik lawyer la.. thanx support..

3 comments: