Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Wednesday, September 28, 2011

Ditinggal.. !!

senyum dan salam..

Sape yg ditiggal dan sape yg meninggalka ni??
haha..
xde sape2 la...

Disebabkan program asasi bagi pelajar kemasukan june 2010 dah habis,
jadi ramai lah yg dah balik ke kampung..
dan ana je yg tertinggal kat sini..

Oleh hal demikian,
tinggal la ana keseorangan kat sini..
boring2 dan xde idea nk wat pe ni..

sekarang ni pun tgah update blog, sambil2 download video silat olahrage,,
sbb nak carik buah yg boleh pakai lawan org2 tinggi..
sesape yg taw sile beri tunjuk ajar ye..
kepale dah mati akal sbb xtaw dah nk buat mcm ne..
ana rase kalau org tinggi pakai sepak gunting je nk jatuhkan,, tapi kalau die lompat cmni?? err..
mati akal...


p/s: masih sedikit terkilan sbb x dapat perform paper law 3 hari tu~
       xbrape semangat nk training~
       Nak tgok daun musim luruh~


Publish Post

Sunday, September 18, 2011

belog~dengar org nk pesan ni...

senyum dan salam... :)
haha..
rasenye mcm lame dah kan x de post yg baru kat blog ni...
rase bukan takat sawang je ade.. burung2 pun buat sarang siap dah agaknye..
merepek je..


Nak dijadikan cerita la kan.. sekarang ni tgah musim final exam..
dok tgah studi week lagi actually.. tapi malas nye bukan main lagi... 
rase tgok note pon x lalu nk telan..
ade ke org telan note??
tapi mmg seriously la ana mmg x lalu la nk menghadap ape2 keje pon sbenarnye..


tapi mmg la rase resah jugak bile kepale ni x berape nk sangat belajar..
serabut pun ade.. tapi tu la..
manusie mmg selalu lupe.. 
ana sendiri pun lupe...
yg peleknye diri sendiri penah ingatkan org pasal hal ni..
tapi hari ni org yg ana ingatkan tu yg pesan kan ana pulak..
sarkastik kan dunia ni..


"ingat, blaja bukan sebab nk exam tapi ikhlas kerana Allah.. bile niat kite belajar pon dah salah mmg lah stress dan semue pon serba x kene..."
mcm ni la lebeh kurang ana pesan kat org satu mase dulu..(dulu la sangat)


"jgn berputus asa ...yakinlah dgn ketentuan Allah..niat belajar kerana Allah..pasti Allah permudahkn sgale urusan kite...n jgn lupe berdoa tanpa putus semoga diterangkan hati kite utk menuntut ilmu n mndapat kejayaan di dunia n akhirat... semoga kita sama2 berjaya dunia n akhirat aminn..=)"


Ni pulak ape yg dipesan kat ana pagi tadi.. :=)
tq ye atikah


dunia macam roda kan?? haha..
itu la hakikatnye.. hari ini kite berpesan kat orang dan mungkin esok orang akan berpesan kat kite..


"dan berpesan-pesan lah dgn kebenaran dan berpesan lah dgn kesabaran"


mmg hakikatnye manusie tu perlu saling diperingat...
maka sile lah saling memperingat satu same lain ye..


p/s: ~rajin2 la dengar tazkirah ye..
       ~terima kasih kerana berpesan
       ~ikhlaskan belajar
kalau degel sgt dah pesan pon xnk dengar cubet je macam ni.. =)

Thursday, August 25, 2011

salam aidilfitri







nak duet raye?? amik la..

p/s: bile tengah xde mood ni la jadinye.. nak buat entri raye pon nak xnak je.. 
~SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI~
~MAAF ZAHIR DAN BATIN~

Saturday, August 20, 2011

Rumah Baru..!!??

Assalamualaikum..

Rumah baru.. :)
yup..
nak taw x kisah di sebalik rumah baru??
ape die?? xnak?
kalau xnak sile berambus ye.. jika tidak sile bace entri dibawah.. :)

Cerite sebenar-benarnye, minggu lepas, rumah ana telah mendapat notis pemberitahuan dimane kami isu umah tersebut dan beberape buah rumah berdekatan di kehendaki berpindah atas2 sebab keselamatan kerana didapati dikawan rumah kami disyaki ade hantu.. huhu~ takut nye..

haha.. xde la..
actually..
mcm ni ceritenye.. rumah yg kami guna dulu tu,
akan dijadikan untuk penempatan pelajar perempuan yg akan membuat ijazah
sebabnye..
rumah kami yg asal tu dekat dengan post pengawal keselamatan..
jadi.. kami2 yg ade kat situ dikehendaki berpindah..

barang ana xde la banyak cmni.. xpayah pakai lori pon.. angkat barang jaln kaki je..
paling2 pun naik moto faiz fahmi..

Pindah rumah dekat2 je.. 
rumah tu dalam row yg same je pon.. 
bentuk rumah pon lebih kurang
cumenye susunannye lain sikit..

rumah ana kecik je.. syok kalau dapat rumah camni..
ok.. habis dah pasal pindah rumah..
xde masalah sangat la sbb rumah pon xde la jauh mane beza..
but somehow ana still xdapat nk adept lagi dgn rumah ni..
ade rase lain sikit..

papepun hidup kene teruskan jugak..
walaupun selautan kerja2 telah selamat diharungi
tapi masih ade lagi beberape kerje yg perlu dihadap 
walaupun rase cam nak muntah dah
tapi redah je la..
xkan nak main skip2..

berikut adelah kerja2 yang insyaAllah akan dilakukan minggu ni..

1.Presentation Global issues-Cold War

gambar mase cold war-ana x lahir lagi rasenye..

harap x jadi macam ni mase ana present nanti..
2.Asaimen BEL-second draft..

nampak benor menipunye!
3. Debate-yg last..

Sile jangan cabar ana debate.. kalau x siap la..

4. Second economy test
Da rosak otak dah ni asek2 test..


at the end of the week-

BALIK KAMPUNG
ana naik kerete je

pesanan: pulanglah berhari raye dikampung.. spiderman pun balik kampung
haha~

p/s: serius terase bile kawan yg dah kenal lame pun salah faham niat baik..

Saturday, August 13, 2011

Raye??

Assalamualaikum.. hehe.. :)

ok entri kali ni pasal raye..
yup,, raye..
R.A.Y.A.
RAYE..
ha,, pandai pon.. hehehe..

eh2.. raye lame lagi la..

emm.. mmg la raye lame lagi..
tapi kan..
baru tadi ana dapat taw.. yg raye taun ni, cume 4 hari je..
adeh.. raye keepat (4) dah kene travel balik kedah dah..
sbb.. raye kelima (5) dah ade kelas.. T.T
aduh.. jadik x semangat la pulak kan..
dah la travel kedah-selangor bukan maen jauh lagi ber-jam2..
tapi rayenye 4 hari je..

bersyukurlah dengan ape yg ade.. kut universiti x bagi cuti baru taw.. 


bukan x bersyukur..
cume..
err..
cume ape eh??

HA?? cume ape die??


cumenye mood raye yg dah mmg x ade tu teros je menghilang..
setelah menghadap kerja yg melambak..
lepas kepenatan mengharungi ramadhan dipenuhi ujian,
dapat cuti raye pon kjap yg amat..
raye umah sedare pon belom tentu smpat abis 3 hari tu..
nk raye umah kawan.. gaye jauh skali ..
adeh.. sedih la pulak..
(actually tgah layan lagu raye, housemate yg pasang kuat2. tu yg sayu je..)

so the conclusion is: malas dan xde mood nk raye..

pengajaran: post kali ni xde pengajaran.. sekadar melampiaskan rase ketidakpuasan hati.. hahaha..

sape reti anyam ketupat??
p/s: teringin beraye di perantauan la~

Pegi Jalan..

assalamualaikum.. :-)
ok.. sedikit pengisian untuk hari ni..
ptg tadi lepas solat jumaat keluar pegi pekan kejap..
jalan2 release tension..
dengan 2 org kawan.. shaza n bob.. hehe :D
thanx for invite me follow jalan2 ye shaza n siap da silap2 jalan lagi..
(sorry, i am not a good tracker)
dah alang2 sampai pekan tu ade la shopping cket2..
ala beli barang keperluan gitu2 je la..
ni over sgt shopping.. ana beli sikit2 je..
n then tetibe teringat la pulak kat sorang kawan yg da nk fly over the sea tu kn,,
so tepikir la adiah ape la nk bagi kat die ni..
pikir punye pikir punye pikir punye pikir..
got it..
ahha..
rase2nye.. kalau kat over sea ni susah cket kot nk carik tudung..
so ana belikan je la tudung.. yg labuh sikit..
pening kepale jugak la nk membeli tudung.. (kut kalau beli tshirt untuk diri sendiri tu senang la jugak)
walaupun ini dah kali kedua..
tp still xtaw nk pilih yg mane sesuai..
takes time jugak la nk pilih tu.. hahaha..
wat malu je..

seketika kemudian..
tyme ni dah waktu berbuke dah..

Shaza: ko beli tudung tu untuk sape??
Ana: untuk kawan.. die nk fly oversea lapas raye ni..
Shaza: awek eh??
Ana: ek?? (sambil wat muke)kawan la..

lepas tu sembang lagi ntah pape.. lepas tu..

Shaza: weyh, nnti kalau ko dapat sape2 yg mcm tu(sambil tunjuk kat seorang gadis bertudung labuh dgn    
           pakaian yg proper menutup aurat) ko jage la elok2..
Ana: eh?? (buat muke lagi)
Shaza: aku cakap, nnti kalau ko dapat pompuan yg baik2.. jage la elok2..
Ana: (diam dan tersenyum) :)

err.. no komen..



mungkin ni bunyik mengarut ja.. tapi la kan..
pelek2..
mungkin bunyi macam sembang kosong dgn kawan2 je..
tapi terpikir la sikit..
"am I enough to be a good guy for a good girl????"
juz wondering.. randomly..

terpikir lagi bende ni..
luar alam la..

p/s 1: thanx 4 bob n shaza ajak aku jalan skali merangkap suruh jadi penunjuk jalan..

p/s 2: xdpat gold or silver.. kuning ok x??