Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Wednesday, September 28, 2011

Ditinggal.. !!

senyum dan salam..

Sape yg ditiggal dan sape yg meninggalka ni??
haha..
xde sape2 la...

Disebabkan program asasi bagi pelajar kemasukan june 2010 dah habis,
jadi ramai lah yg dah balik ke kampung..
dan ana je yg tertinggal kat sini..

Oleh hal demikian,
tinggal la ana keseorangan kat sini..
boring2 dan xde idea nk wat pe ni..

sekarang ni pun tgah update blog, sambil2 download video silat olahrage,,
sbb nak carik buah yg boleh pakai lawan org2 tinggi..
sesape yg taw sile beri tunjuk ajar ye..
kepale dah mati akal sbb xtaw dah nk buat mcm ne..
ana rase kalau org tinggi pakai sepak gunting je nk jatuhkan,, tapi kalau die lompat cmni?? err..
mati akal...


p/s: masih sedikit terkilan sbb x dapat perform paper law 3 hari tu~
       xbrape semangat nk training~
       Nak tgok daun musim luruh~


Publish Post

Sunday, September 18, 2011

belog~dengar org nk pesan ni...

senyum dan salam... :)
haha..
rasenye mcm lame dah kan x de post yg baru kat blog ni...
rase bukan takat sawang je ade.. burung2 pun buat sarang siap dah agaknye..
merepek je..


Nak dijadikan cerita la kan.. sekarang ni tgah musim final exam..
dok tgah studi week lagi actually.. tapi malas nye bukan main lagi... 
rase tgok note pon x lalu nk telan..
ade ke org telan note??
tapi mmg seriously la ana mmg x lalu la nk menghadap ape2 keje pon sbenarnye..


tapi mmg la rase resah jugak bile kepale ni x berape nk sangat belajar..
serabut pun ade.. tapi tu la..
manusie mmg selalu lupe.. 
ana sendiri pun lupe...
yg peleknye diri sendiri penah ingatkan org pasal hal ni..
tapi hari ni org yg ana ingatkan tu yg pesan kan ana pulak..
sarkastik kan dunia ni..


"ingat, blaja bukan sebab nk exam tapi ikhlas kerana Allah.. bile niat kite belajar pon dah salah mmg lah stress dan semue pon serba x kene..."
mcm ni la lebeh kurang ana pesan kat org satu mase dulu..(dulu la sangat)


"jgn berputus asa ...yakinlah dgn ketentuan Allah..niat belajar kerana Allah..pasti Allah permudahkn sgale urusan kite...n jgn lupe berdoa tanpa putus semoga diterangkan hati kite utk menuntut ilmu n mndapat kejayaan di dunia n akhirat... semoga kita sama2 berjaya dunia n akhirat aminn..=)"


Ni pulak ape yg dipesan kat ana pagi tadi.. :=)
tq ye atikah


dunia macam roda kan?? haha..
itu la hakikatnye.. hari ini kite berpesan kat orang dan mungkin esok orang akan berpesan kat kite..


"dan berpesan-pesan lah dgn kebenaran dan berpesan lah dgn kesabaran"


mmg hakikatnye manusie tu perlu saling diperingat...
maka sile lah saling memperingat satu same lain ye..


p/s: ~rajin2 la dengar tazkirah ye..
       ~terima kasih kerana berpesan
       ~ikhlaskan belajar
kalau degel sgt dah pesan pon xnk dengar cubet je macam ni.. =)