Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Friday, August 6, 2010

Salam permulaan blogger sekalian,,
huhu... first time tulis artikel kat blog ni.. setelah beberapa lame memendam hasrat  untuk menulis...
blog ni wat suke2 je... sambil2 berdakwah dalam cara santai n rilex je... but thanx to frens yg  support dalam nak wat blog ni... thanx to nad sbb gitau camne nak start blog n macm ne nak daftar..huhu, thanx gak kat Den,roommate kt kolej..sbb bagi aku semangat nk wat blog ni... n thanx gak kpd senior2 yg bagi inspirasi (aku lupe da name senior tu...) 
Emm... ingat nak wat medium dakwah n kritikan kat blog ni..sambil2 santai ..sambil2 relax gitu ade faedah nye gak mem'blog' ni.. yelakn..dari 'ana' wat hentah hapehape hentah bek lah ana berpesan2 kpd blogger2 sekalian..(ayat cam ayat buku teks je aku ni..)
Allah berfiman dalam surah Al-Asr:

"Demi masa.sesungguhnya manusia didalm kerugian.kecuali mereka yg berpesan pesan dgn kebenaran,dan berpesan pesan dgn kesabaran."

sudah terang lagi bersuloh.. xde ponb dalam ayat tu suroh kite blaja tahap x ingat dulu baru nak berpesan kat org.. kalo macm tu jawabnye xde sape la nk berdakwah,xde sape la nak bagi pesanan,xde sape la yg nak jadi tukang pesan kalo kite buat silap...
renung2rkan dan fikirlah..

thay's all wat mase ni..
InsyaAllah ana akan sambung mase akan datg...
Wassalam


No comments:

Post a Comment