Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Wednesday, August 25, 2010

I'm not an Angel

I'm not an Angel
smalam mase pegi tanjong Dawai, ana tanye kt sorang classmate ni, "muke aku ade gaye bdak skola agame x?" lbey kurg macam tu la... pastu die jawab "tak" hehe... lpas tu adelah lagi perbulan kami xkn ana nk tulis smue kat sini kut..
but the point is ana ni walaupn ex-skola agame tapi xde gaye cm skola agame pon..hehe.. : )

Tapi tu bkn masalah pn sbenarnye.. ana lagi ske sempoi n tak payah la nk pure2... ana pon bkn ske sgt nk nmpak alim2 ni..better la we look ordinary but we are extraordinary..,tp ana xske pon..xde la nk tunjuk ana baik sgt pon.. tapi adela org tu,kire baik la kot..tp xkesah la kalo die ni hafal Al-Quran berjela-jela ke,bace Al-Quran berlagu-lagu ke hafal hadith bertimbun-timbun ke..tp xyah la berlagak baek sgt...

Bukan ape..bukan nk protes n bukn juge nk mengumpat..tp hati mane yg x geram kalo org yg kononnye 'BAIK' gile tu ley tuduh ana bnde yg ana x buat... eh, kadang tu rase mcm nk penampar je mukenye.. xksah lah kalo die tu mulie mane pon mane ley maen2 tuduh2.. ana ckop pantang kut kalo ade org tuduh ana bnde yg ana x buat.. seriously bengang gile..

Ana xksahla die tu nk kawen awal ke nk tunang ke,ana x kacau pon...cantek mane pon bakal tunang die tu ana x ksahpon sbenarnye.. kalo die nk kate die da ckop bagus tuk bakal tunang die tu pon lantak die la..ade ana ksah..ana x ksah n xnk pon bakal tunang die tu...I mean,kalo btol diorang dah nk b'tung wat pe ana kaco..

Dulu mase ana mle2 kenal die bkn maen lagi memuja cintanye.. ana x bising pon.. lpas tu da clash..trus ske org len,, atau sbenarnye die da memang ske org len dari awal lagi pon ana x taw..ish2 x baek dok ngate Tapi ana x pnah bising pon atau xpnah nk usek pape pon... lpas tu leyh lak tuduh ana mcm2..

Ana pon xtaw la ape ana dah wat smpai camtu skali die tuduh ana... kut la kalo ana ade mmg kaco bakal tunang die tu xksahla.. tapi ana x wat pape pon.. cume sometimes ana tegor or senyum je...xslah kut..tu pon sbb die mmg jenis peramahla n asyek senyum je.. xbalas nnti ade yg kate ana ni sombong lak dah.. so, I dunno where is the fire?? taw2 ana da kene fire..tapi sesakitnye hati tersangat lah xterkate... naek tawar da hati ni nk bersabar... so, the best thing yg ana leyh wat is let it go by the wind...

ana xske la nk dendam2 ni n ana harap org yg wat tu stop je la dari tudh ana sblom lidah ana ni balas balek segale tuduhan x berpaksi tu...ana mungkin xbnyak ckp tapi ana bkn sng2 boley dipijak... so tutup mulut tu sebelom lidah tu putus dgn kate2 ana...coz i'm not an angel.. a demon perhaps..

No comments:

Post a Comment