Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Thursday, August 26, 2010

Berlalu di hembus sang bayu

Trip ke Tanjong Dawai hari tu mmg terbaek....lebih2 lagi dgn kawan sekelas...mmg the most sweet memory in my heart la... although ade yg x pegi,tp kire ok la sbb majoriti pegi,rase berbaloi sgt walopun kene bayar 20 ringgit tuk makan je..tp x terase pon 20 ringgit tu.. ana rase sgt berbaloi..PL1J korang mmg terbaek..

Nak ckp lawar sgt pantainye,xde la sgt..nak ckp jernih sgt airnye,pun x sgt,but the best is the bond between us..ade chemistry la katekan..bukan seng nk rase mkan ramai2 mcm ni.. nk kuar mkan ngan family??jauh panggang dari api.. ntah bile la baru dapt merase.. mmgla rase teringin nk kuar mkan ngan family lpas dok mkan ngan classmate smue,tapi nk wat cmne jauh satu, lpas tu....ntah la.. ana pun xpasti nk ckp ape da..

Ana rase ni mmg trip yg terbaek dgn kawan2 sekelas..walaupn knal x smpai setahun lagi tapi rase mmg ley masuk r ngan bdak2 ni...Fren is the best..mmg la ade mcm2 ragam n macm2 gaye...tapi selagi berdiri atas name Islam,mmg akan ade satu ikatan persaudaraan.. walau siape,atau dimane n pada bile2 mase..

Firman Allah dalam surah Al- Hujurat ayat 10 dan 11 yang bermaksud: 
Sesungguhnya orang-orang mu’min itu bersaudara, kerana itu damaikanlah antara kedua saudaramu (yang berselisih) dan bertakwalah kepada Allah agar kamu mendapat rahmat.
(surah Al Hujurat:10)


..Dan ana rase persaudaraan tu lah yg akan mmbentuk satu kekuatan dalam diri kami smue...yelah, masing dok jaoh dari keluarga..masing2 saling menyokong satu same laen..

PL1J you are the Best...
dan ana harap sgt.. agar warga2 PL1J 2010 akan jadi muslim yg berjaye sama ade dunia atau akhirat..











Puisi buat sahabat..

Ku nyanyikan serangkap puisi
puisi untuk sahabat
puisi manisnya ikatan
puisi memecah sunyi...

Bukan aku hendak simpati
umpama melukut ditepi gantang
tapi aku
sangat pasti dgn apa yg ku miliki
kau sebagai sahabat

biarlah..
kadang kala lidah tergigit
kadang kala hati tercuit
dan biarlah
yg manis itu dirasai bersama
dan yg pahit itu
berlalu di hembus sang bayu
hilang di sebalik gunung
dibawah mentari ciptaanNYA

No comments:

Post a Comment