Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Sunday, August 7, 2011

aduhai..

Assalamualaikum.. 
hehehe.. 
ok.. ni post yg pertama dalam bulan ramadhan..
disebabkan kesibukan yg amatlah dasyat tahap gaban kuase 3,, 
makenye memang x menyempat pon nk menghapdate blog..
cerrently busy memanjang lagi la macam biase..
  1. Test ekonomi x2
  2. asaimen BEL 342-minggu ni kene hantar paraphasing
  3. test Global issues
  4. Law Asaimen
  5. Global asaimen
  6. mock debate lepas tu ade the real debate lagi
  7. nk catch up study for the final lagi
  8. latihan combat team lagi
  9. entah ape2 lagi punye kerja la lagi..
hal yg demikian tambah2 lagi bulan puase ni telah menyebab kan ana 'terpakse' melakukan 2 perkara dalam satu mase

  1. teraweh sambil mesej kawan
  2. mengaji sambil bace nota
  3. bace buku2 sambil bermain game
  4. on9 fb n ym sambil tido
  5. latihan silat sambil kurangkan berat badan :D
  6. jawab quiz dengan mate tertutop
  7. dan macam2 lagi lah yg boleh di buat serentak dalam satu mase.. naseb baek x berpuase sambil makan... hehehe...
Jadi ape yg perlu diambil pengajaran adelah rebutlah lima benda ni:

  1. sihat sebelum sakit
  2. muda sebelum tua(dah x berape nk mude rasenye)
  3. kaya sebelum miskin (elaun da habis.. T.T)
  4. lapang sebelum sempit 
  5. hidup sebelum mati  (rasenye ni la satu2nye yg ade setakat ni)
Jadinye.. pesanan untuk sape2 kat luar sane.. 
banyak kan ibadah sementare masih sihat..
xperlulah tunggu tua untuk bertaubat..
banyakan bersedekah walaupun anda tidak kaya..
hargai mase sebelum masa meninggalkan anda..
hiduplah dengan sepenuh hati anda..

p/s: sedeh sebab kene tinggal.

1 comment: