Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Wednesday, June 8, 2011

aku mafia!!

Geng bos mafia:murni,fatin,ridha,rian,nadzirah,mira n ana sendiri..
 pastu sape lagi ntah tadi xingat la..sori la telupe lak..

yup.. aku mafia.. hehehe..
bukan mafia btol la.. 
cume pagi tadi.. ana join satu perbahasan(debat atau dalam kelas PL3J dikenali sebagai World War 3).. ala yg maen kapal karam tu,, sape yg patut dibuang.. ade 4 org atas kapal tu..
-dokter tue yg cacat tp pernah selamatkan ramai org..
-seorang pakar komputer yg pernah selamatkan maklumat bank negara
-seorang ibu yg mengandung (pemain piano)
-Ketua Mafia

ana termasuklah dalam group ketua mafia tu..
tugasan nye,, bagi hujah sape yg perlu dibuang atas kapal tu dan mengape ketua mafia tu perlu stay atas kapal tu..

dan mmg la ana dah agak awal2 mmg pasti akan kene fire trok2 dgn group lain walaupun da sediakan banyak hujah,, dan ternyata mmg sah2 la kitorang kene fire habis2.. susah jadi org  jahat ni.. dan kumpulan kami telah memilih  dokter tue tu untuk dibuang..dan telah diberikan hujah2 yang mantap dan hebat (eceh) tp still lagi group laen memilih untuk mencampakan ketua mafia (iaitu kami) walaupun ditawarkan dgn wang..

Ni thompson gun,, senjate mase World War II.. tp World War III(debat@PL3j) pakai mulut je..
jadi,, ape yg kite blaja?? org yg banyak buat kebaikan walaupun die dah x mampu lagi buat kebaikan org tetap akan sayang dan sanjung.. btol x? dan yg jahat tetap jadi jahat,, emm.. tp rasenye.. lagi elok kalau yg jahat tu kite tolong die jadi baik kan.. itulah yg sebaiknye..xkisah la macam mane pun jahatnye die.. bak kate org tue2.. let bygone be bygone.. biarkan kisah silam tu berlalu.. dan ciptalah kehidupan yg penuh kebaikan.. sebagai contoh yg kite ketahui sendiri,, Saidina Umar al-Khatab pada mase dahulunye juga adelah seorang yg menentang penyebaran Islam oleh Rasulullah s.a.w. Namun setelah keislamannya.. beliau telah menjadi antara sahabat yg banyak membantu dalam penyebaran islam dan akhirnya telahpun menjadi salah seorang khalifah antara Khulafa' ar-Rasyidin..

so,, the conclusion is.. xksah la satu mase dulu kite mafia ke, anak mafia ke, budak2 street ke, budak nakal ke, penjenayah sekolah ke, samseng bukit beruntong ke, pape je la yg jahat punye title tu.. as long as itu cerite dulu, rasenye ramai  yg xksah.. yg penting adalah hari ini dan esok..ubahla diri kita hari ini supaya kite menjadi org yg lebeh baik esok..  ~change for good is not a sin..   
sbb kebaikan yg itulah akan dikenang.. 

p/s: pesanan ini adalah untuk diri ana dan sesiape yg membacenye..
      ~maaf andai tersalah kate..xberniat pun~
               

No comments:

Post a Comment