Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Monday, January 3, 2011

Cari Idea..

salam..lame da x update blog ni.. (padahal baru seminggu)
al maklumlah.. cuti pertengahan sem,, so nk update blog pon malas..
tp.. even cuti da habis pon still malas nk berblog lagi..
haih da kene penyakit malas da ni..
kene jumpe doktor pakar ni.. hehehe...
sape ade idea untuk hilangkan malas?? sila berkongsi.. heheheh  :)


Dan cakap pasal blog.. skarang ni tgah kering idea..
xtaw nk wat pe nih.. ni pun juz nk release tension sbb dari 9 pagi td marathon assignment yg xsiap mase cuti hari tu.. hehehe.. tu la.. len kali buat keje awal2.. ske sgt bertangguh.. :P


dan lpas cuti ni ana rase da ok la.. setelah berehat di kampung..
sempat lagi berjalan ke shah alam.. kire kepale ana ni xde la rase cm nk berdenyut sgt mntak pain killer yg da slalu sgt overdose tu..


ok lupekan kisah lame, n mulakan kisah baru.. tp sebelum tu.. ana teringat la satu kisah, xingat mase bile tapi xde la lame sgt.. waktu tu ana keluar ke pekan shopping2 gitu... dgn mak kut.. naik kereta..


lepas da shopping mcm2 last skali baru la teringat satu bnda tu nk beli.. so pusing punye pusing punya pusing sbb nk carik kedai yg ade barang yg ana nk carik tu.. kalo x silap nk carik topi kut.. lpas da entah berape kali pusing kat pekan tu.. mak ana berhenti kat satu kedai.. dahi ana da berkerut seribu.. lalu terjadilah perbualan di bawah


ana: mak..??
emak: ko pegi la carik barangnye.. ade duit kan??
ana: duit ade.. tapi..
emak: ko tengok la dulu barangnye nnti kalo x cukup duitnye mintak lagi..
ana: bukan masalah duit la.
emak: habis tu??
ana: orang nak carik topi la..mane de topi kat kedai ni.. ni org nk kawin je dtg kedai mcm ni.. sape yg nk kawin ni mak??
emak: eh, ko nak carik ape tadi?? mcm mane boleh sampai butik pengantin ni??


hahaha..waktu tu mmg xtaw nk komen ape.. pelik campur kelakar pun ade..xpernah2 pon sembang pasal kawin dgn mak..ttbe je die bawak pegi butik pengantin.. haih.. misteri sungguh la.. kut ye pon x sabar nk bermenantu abang tu ade.. sowh la die dulu.. ana ni belajar pon baru selangkah due.. lagi pon kalo x silap waktu tu ana x masok asasi lagi.. kut2 kalo lepas habis asasi nnti nk sowh ana bertunang ke logik akal la jugak kn.. hehehe : ) caon??? xde lagi la.. baru merisik je.. hehehehe.. (ni kalo mak bace blog ni mmg habis la kene kejar) 


gambar sekadar hiasan.. tp kalo ana kawin xde la sampai macm ni kut..
buat biasa2 ja.. : )

p/s : ni crite sekadar berbasi- basi je.. xserius pon.. ade gak la terpikir pasal bertunang ni.. tp bukan mase terdekat ni kut.. Cpatnye ana pikir pasal bertunang???hahaha.. sbb ana malas nk bercinta.. nnti timbul fitnah ja.. : )


No comments:

Post a Comment