Sahabat dunia akhirat.. InsyaAllah

Friday, November 5, 2010

Start of Something New

result pon da dapat.. da usha pon tadi.. xdela meletop sgt.. tp setimpal la dgn ape yg ana useha kan..
kan Allah sendiri, 'sape yang beruseha lebih, so die dapat lebih.. da aku pon useha lebeh kurang, so yg aku dapat pon lebeh kurang r.. ade lagi 2 semester kat kedah ni, rasenye kene struggle lagi la.. yg pasti sem 2 ni x la sesenang yg disangkakan.. dan yg pasti akan ade lagi banyak cerite n kisah yg akan ana lalui.

Pape pn, ana rase da smpai mase untuk serius sgt2, da samapai mase nye bersihkan balik hati yg da hitam sgt, n da sampai masenye repair balik part2 hati yg rosak ni... walaupun ni bukan pertama kali ana dapat result yg x bek cmni, tp rasenye laen gile.. sbb selalu tu trok macm mane pon,kene maki mcm mane pon.. ana tenang je, tapi ni..maybe sbb smue ni menentukan hala tuju n mase depan ana.. maybe sbb tu rase lost gile kot..

Yela.. dulu ana tekat, sampai kalo x dapat wat Law ana sampai nak berhenti blaja.. tp ni bile da dapat, mcm x serius je..cuak jugak kalo x capai ape yg ana nk capai,mmg la ana taw yg smue perjalann hidup ni tertulis dalm takdir.. tp takdir itu boleh diatasi dgn useha dan doa.. tapi,,useha hilang mane doa hilang mane.. maybe niat x btol kot sblom ni.. tu yang jadi hidop pon x btol...

Allah berfirman dalam al-quran : "tidak akan aku ubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka yg mengubahnye"

jadi bukannye sape2 yg akan ubah naseb ana,bukan enta, bukan lecturer n bukan sape2 pon.. tapi ana..

Ni la masenye
Start of Something New


p/s:sorry.. sbb da bnyak susah kn ko.. n ana x marah pon... cume lepas ni same2 la useha tuk capai ape yg kite nak capai..

No comments:

Post a Comment